Aktuelle

6. maj 2017 kl. 11-17 Åbent Hus - 50 års jubilæum

Lørdag den 6. maj holder Holstebro Kunstmuseum åbent hus med aktiviteter, omvisninger mm. hele dagen. Anledningen er, at det er 50 år siden museet åbnede.

HELE DAGEN:

Uglejagt
Museet er invaderet af ugler – tæl hvor mange der er. Vi udlodder 3 medlemskaber af Holstebro Kunstmuseums Venner samt spillet ’Dr.Lakra’s Mutant Laboratorium’.
Museets mest populære værk
Hvilket værk er museets mest populære? Gi værkerne stjerner og vær med i lodtrækningen om 3 medlemskaber af Holstebro Kunstmuseums Venner samt bogen ’Kulør. Mal med danske kunstnere’.
Øje for kunst
Tag en snak med bestyrelsen for Holstebro Kunstmuseums Venner om hvorfor de er venner.
Pølsevogn ’Under Egen’.
Uden mad og drikke … – hotdog/pølse med brød 10 kr, sodavand 5 kr og fadøl 15 kr.

PROGRAM:

Kl. 11.00
Museet åbner

Kl. 11:30
Øje for arkitektur – arkitekt Niels Chr. Andersen viser rundt i museets arkitektur og fortæller om arkitekten Hanne Kjærholm. Mødested: Museets reception.

Kl. 12:00
Folkes fem favoritter – mød museumsdirektør Folke Kjems og hans favoritter blandt museets værker. Mødested: Museets reception.
Bag kulisserne – museumsforvalter Henrik Hadsund viser sider af museet, man normalt ikke ser. Max. 20 deltagere. Billetter i receptionen. Mødested: Færchfløjen.

Kl. 12:30
Tegneworkshop – synet er den vigtigste sans, siger kunstneren John Olsen. Og øjet træner man ved at tegne. Kunstformidler Peter Haarby tegner med børn og voksne i Færchfløjen.

Kl. 13:00
Mød Alexander Tovborg
– kunstneren blev begejstret, da han blev inviteret med på udstillingen ’Grådighed’. Mød ham i udstillingen og hør hvorfor. Mødested: Færchfløjen.

Kl. 14:00
Jubilæumsreception i Færchfløjen – festtaler.
Leif Brøgger – formand for Holstebro Kommunes kulturudvalg.
Eugenio Barba – leder af Odin Teatret.
Odin Teatret – Julia Varley opfører ”Killing Time – 17 minutes of Mr Peanut’s life”.
Bobler – forfriskninger og snacks.

Kl. 15:00
Øje for arkitektur

Kl. 15:30
På kryds og tværs – hvorfor hænger kunstværkerne, som de hænger? Det løfter museumsdirektør Folke Kjems sløret for. Mødested: Museets reception. Den halve hjerne fra Tarm og andet sært – kunstformidler Peter Haarby deler ud af sin viden om John Olsens Undrekammer. Mødested: Undrekammeret.

Grådighed?!
– museumsinspektør Anders Gaardboe Jensen viser om i udstillingen i Færchfløjen.
Sidste frist for at deltage i ’museets mest populære værk’ og ’uglejagt’.

Kl. 16:30
Kåring af ’museets mest populære værk’ og annoncering af vinderne af konkurrencerne. Mødested: Færchfløjen.

Kl. 17:00
Peter’s Secret Erotic Tour – kun tilladt for voksne. Kunstformidler Peter Haarby afslører sider af museets samling, som bestemt kun er for voksne. Max 40 deltagere. Billetter og mødested i receptionen.

Følg dagen på Instagram #øjeforkunst og Facebook