Åbningstider

1. - 30. september  
Tirsdag-fredag kl. 12-16
Weekend kl. 11-17
Mandag     lukket

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Aktuelle

7. februar 2018 kl. 19:30 Kunsten i Skandinavien omkr. år 1900 1. del

Forårets foredragsrække fokuserer på kunsten i Skandinavien omkring år 1900. I det første af tre foredrag fortæller kunsthistorikeren Signe Jacobsen bl.a. om Skagensmalerne.  

I årtierne op til og omkring år 1900 sker en stor kunstnerisk opblomstring i Skandinavien. I det første foredrag af tre fortæller kunsthistorikeren Signe Jacobsen om de kunstnere, der var virksomme inden for naturalismen og impressionismen i Danmark.

Skagensmalerne
Fra begyndelsen af 1870'erne var Skagen hjemsted for den måske mest kendte skandinaviske kunstnerkoloni - Skagensmalerne. Her fandt malerne, der var inspireret af den franske realisme og friluftsmaleriet en righoldig motivverden i den lille, afsidesliggende fiskerby, dens beboere, naturen og ikke mindst havet. Navne som P.S. Krøyer, Michael Ancher og Anne Ancher blev den tids superstjerner - en status, der har bevaret den dag i dag.  

Realisme og impressionisme
Men det var ikke kun i Skagen, at der blev skabt spændende og banebrydende kunst i årene op til århundredeskiftet. på Roskildeegnen skildrede L.A. Ring (1854-1933) landarbejdernes liv og de sjællandske landskaber i sin helt særlige og karske realisme. Og på Saltholm søgte Theodor Phillipsen (1840-1920) at fastholde de flygtige synsindtryk af græssende husdyr, med lange, hastige penselstrøg, inspireret af de franske impressionister, som han havde mødt på sine rejser i begyndelsen af 1880'erne. 

Foredragsholder med vid og humor
Signe Jacobsen er en skattet foredragsholder, der gennem de seneste mange år har samlet sig en stor fanskare i Holstebro. Hun fortæller med indsigt og humor om kunstens store mestre og de store perioder i kunsthistorien. 
 
Foredraget arrangeres i samarbejde med Folkeuniversitetet.
Tilbage