Mandag (ikke uge 7, 42)     lukket

Aktuelle

26. februar 2019 kl. 19:30 Kunsthistoriens mestre - Rafael

Kunsthistoriker Signe Jacobsen er tilbage med sine foredrag om Kunsthistoriens store mestre. Denne gang om Rafael - renæssancens superstar.

Rafael sammenfatter mere klart end nogen anden kunstner, hvad højrenæssancen i Italien går ud på. Med ham nås perfektionen af det, ungrenæssancen stræbte efter. Som maler for pavehoffet i Rom fik han store ordrer og forenede arven fra Michelangelo og Leonardo i sin egen idealiserede og harmoniske stil. Men han kommer også mod slutningen af sit korte liv til at vise frem mod den ny stil, manierismen.

Rafaels egen kunst er naturligvis i centrum, men samtidig tegnes et billede af, hvilken tid han levede i; hvilken kunstnerisk baggrund han udviklede sit eget maleriske livsværk på, og den store betydning han fik for eftertiden.

Signe Jacobsen er en skattet foredragsholder, der gennem de seneste fire år har samlet sig en stor fanskare i Holstebro. Hun fortæller med indsigt og humor om kunstens store mestre og de store perioder i kunsthistorien.

Entré: 50 kr. Folkeuniversitetets Storkunder og medlemmer af Holstebro Kunstmuseums Venner: gratis adgang.

Foredraget arrangeres i samarbejde med Folkeuniversitetet.

Bemærk, at foredraget finder sted en tirsdag - og ikke som normalt en onsdag.