Åbningstider

1. april - 30. juni  
Tirsdag-fredag kl. 12-16
Weekend/helligdag kl. 11-17
Mandag (ikke helligdage)     lukket

Åbningstider

MUSEET ER LUKKET INDTIL VIDERE
   
Tirsdag - fredag Lukket
Weekend Lukket
Mandag (ikke helligdage) Lukket
   

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Aktuelle

6. januar 2019 kl. 14 Omvisning i museets samlinger

Holstebro Kunstmuseum er bygget op af en række markante enkeltsamlinger, som nu har fået deres egen præsentation i museet. Kunstformidler Peter Haarby fortæller om de enkelte samlinger.  

Et museum er en samling. Er der ingen samling, er der heller ikke et museum. De forskellige museer rummer mange forskellige samlinger, som definerer og karakteriserer museet - og som adskiller det fra andre museer. 

Holstebro Kunstmuseum er karakteriseret ved i særlig grad at være bygget op af samlinger i samlingen. Poul Holm-Olsens Afrika samling, samlingerne af keramik fra Sydamerika og Syd-øst Asien som ægteparret Marie og Ole Hammer skænkede til museet, Astrid Noacks studiesamling og samlingen af Shipipio-keramik, som Mette Kvist Jørgensen donerede til museet.

Også nogle af museet værker - særligt John Olsens Undrekammer, der består af mange hundrede objekter, som John Olsen har samlet gennem et langt liv - har karakter af samling. ,

Lægger man dertil, at Holstebro Kunstmuseum kun samler få kunstnere, men til gengæld samler mange værker af de enkelte kunstnere, kan man godt sige, at museet i høj grad betoner samlingen i sit virke. 

På det seneste har museet trukket flere af samlingerne frem i lyset. Astrid Noacks Studiesamling har fået sin egen præsentation og det samme gælder et udvalg af Poul Holm-Olsens afrikanske samling. 

På omvisningen vil kunstformidler Peter Haarby fortælle om museet som samling, og præsentere nogle af de samlinger, som Holstebro Kunstmuseum rummer.   

Selve omvisningen er gratis, men der betales normal entré til museet.  Tilbage