Åbningstider

MUSEET ER LUKKET INDTIL VIDERE
   
Tirsdag - fredag Lukket
Weekend Lukket
Mandag (ikke helligdage) Lukket
   

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Aktuelle

den 20. februar 2019 kl. 19:30 Foredrag om Kunsten i Holstebro

Kunstformidler Peter Haarby fortæller om nogle af de kendte og mindre kendte kunstværker, der befinder sig i det offentlige rum i Holstebro. 

Vi kender dem alle – Grædemuren, Tobaksarbejdernes drøm, Kaostemplet, Maren. Kunstværkerne i Holstebro. Eller gør vi? Og hvad med de nyeste – The Kneeling Cop, udsmykningen af Sundhedshuset eller den nye belægning foran museerne på Museumsvej? 
 
Kunstformidler Peter Haarby kender dem, og onsdag den 20. marts kl. 19:30 fortæller han om Kunsten i Holstebro. Ikke ved en gå- eller cykeltur gennem byen. Med ved et foredrag på Holstebro Kunstmuseum. 
 
Foredragets omdrejningspunkt er året 1966, hvor Alberto Giacomettis ’Kvinde på kærre’ blev opstillet. Peter Haarby undersøger, om der var kunst i Holstebro inden 1966. Og fortæller hvad der førte til, at byen efter 1966 blev en af de første byer i Danmark, der fik så meget kunst i det offentlige rum.  
 
Og selvfølgelig fortæller Peter Haarby også om nogle af byens karaterisktiske kunstværker – bl.a. om Helge Bertrams udsmykning af svømmehallen på Døesvej og af Nørregade, Frithioff Johansens Kaostempel og om Gutte Eriksens Fontæne. 
 
Man kan også høre om de allernyeste kunstneriske udsmykninger, der er kommet til inden for de seneste år – bl.a. om Pernille With Madsens udsmykning af det nye Sundhedshus. 
 
Foredraget afholdes i samarbejde med Folkeuniversitetet. 
 
Entré: 50 kr. Folkeuniversitetets Storkunder og medlemmer af Holstebro Kunstmuseums Venner: gratis adgang.

I samarbejde med Folkeuniversitetet.  Tilbage