1. oktober - 31. marts
Mandag (ikke helligdage) Lukket

Aktuelle

19. februar 2020 kl. 19:30 Kunstens mestre - Christen Købke

Christen Købke er én af dansk guldalderkunsts betydeligste malere. Ham fortæller Kunsthistorikeren Signe Jacobsen om i sin foredragsrække om kunstens mestre.

Det kan godt være, at mange af Christen Købke's (1810-1848) betydeligste værker er fysisk små og uanselige. Men man behøver ikke at kigge ret længe på dem, før man bliver klar over, at det er funklende mesterværker, man har med at gøre. De rummer stor poesi, og er båret af en dyb kærlighed til den nære verden som  var hans: København i og omkring Kastellet, hvor hans far var bagermester for militæret.

Købke er romantik på dansk, uden de store fagter men med en så meget desto større inderlighed og følsomhed. I enkelte malerier sniger der sig dog en magisk forunderlighed ind, som tangerer den store tyske romantik, hvor naturen og nationalt ikoniske bygningsværker antager sjælelige dimensioner.

Aftenens foredragsholder er kunsthistoriker Signe Jacobsen, der gennem de seneste mange år har samlet sig en stor fanskare i Holstebro. Hun fortæller med indsigt og humor om kunstens store mestre og de store perioder i kunsthistorien.

Foredraget er arrangeret i samarbejde med Folkeuniversitetet.

Vi gør opmærksom på, at dørene til museet først åbnes kl. 19:00.