Åbningstider

1. juli - 31. august  
Tirsdag-fredag kl. 11-17
Weekend kl. 11-17
Mandag      lukket

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Aktuelle

5. februar 2020 kl. 19:30 Politik og pensler i Guldalderen

Guldalderkunstens billede af det danske landskab, bestemmer på mange måder stadig hvordan vi i dag ser på landskabet. Historiker Sally Schlosser Schmidt fortæller hvordan og hvorfor. 
 
I udstillingen 'Reservat' fokuserer kunstneren Hannah Toticki Anbert på de konsekvenser, som det opdyrkede og ensrettede landbrugslandskab har for vores dyre-, insekt- og planteliv. 

Vores landskabs- og naturopfattelse er i høj grad påvirket af Guldaldermalerne. Mens de skildrede det danske landskab, blev grundstenen lagt til den danske nationalstat, og samfundet som vi kender det i dag. Men ikke alle kunstnerne skildrede Danmark efter tidens herskende politiske overbevisning. 

Og netop Guldalderkunstnerens natursyn optager historiker Salley Schlosser Schmidt. Hun vil i sit foredrag fortælle om nogle af de politiske og kunstneriske mekanismer, der holdt guldalderkunstnerne inde og ude af det gode selskab. Og hun vil perspektivere til nogle af de konsekvenser, som guldalderens billedpolitik fortsat har i dag.
 
Sally Schlosser Schmidt er ph.d.-stipendiat ved Institut for Kultur og Samfund på Aarhus Universitet med et gæsteforskerophold på Statens Museum for Kunst, København.

Foredrager afholdes i samarbejde med Folkeuniversitetet.

Vi gør opmærksom på, at dørene til museet først åbnes kl. 19:00. 
Tilbage