Åbningstider

1. juli - 31. august  
Tirsdag-fredag kl. 11-17
Weekend kl. 11-17
Mandag      lukket

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Aktuelle

16. august kl. 15 og kl. 16 Episode 5: En fremmed kommer til byen, og markens nye folk


Søndag den 16. august kan I opleve episode 5 i fortællingen om indbyggerne i den lille fiktive by 'Husene'. Forestillingen finder sted to gange og varer ca. 20 minutter.

 

Find fribilletter til forestillingen kl. 15 her

og til forestillingen kl. 16 her

 

NB! Antallet af billetter til forestillingerne er begrænset. Det er gratis at deltage ved forestillingerne efter betalt entré til museerne.


Denne episode er nummer 5 af i alt 6 episoder i Kunstteaters udstilling og serieforestilling Alle i Husene.

Læs mere om projektet her 

 
ALLE I HUSENE
I udstillingen Alle i Husene følger vi indbyggerne i den lille fiktive by Husene. Byen blev grundlagt for 200 år siden, da en vandringsmand, som tidligere ikke havde haft held med at opdyrke land, i et syn så to kæmper. Kæmperne fortalte ham, at han skulle slå sig ned midt ude i ingenting og opdyrke jorden, hvilket han gjorde til stor morskab for folk omkring ham, da jorden, han købte, var notorisk ufrugtbar.
 
Ikke desto mindre spirede vandringsmandens frø, og frem voksede en roemark, som kom til at danne grobund for en civilisation, Husene. Siden da er byen vokset, og i dag er det Vinnie, syvende generation efter vandringsmanden, som ejer den roemark, der stadig økonomisk og identitetsmæssigt udgør kernen i Husene.
 
Episode 1-4 vil blive tilgængelig i udstillingen på skærme forud for opførslen af episode 5. Læs recaps for alle episoder her
 
Recap, episode 5
Rygtet er sluppet ud, at roemarken er ufrugtbar, og Svend, Vinnies underordnede, annoncerer ud over byens højtalere, at Vinnie har forladt Husene og sat roemarken til salg. En af Vinnies forfædre sidder i udkanten af marken og modtager klynkende budskabet. Lidt efter ankommer en fremmed, Jane, sammen med sin hund Henry og sin tjener, og da hun hører, at byen står uden industri, ser hun sit snit til at overtage markedet. Hun byder på marken uden dog at have råd. 
 
Først da Svale fatter interesse for hendes hund, viser der sig den løsning, at Jane i bytte for hunden Henry kan få hele 
Svales arv. Herefter opkøber Jane marken og begynder at måle den op. Ude på marken støder hun ind i ferieafløserne Donni og Adamo, som hun hyrer på stedet. De sættes til at lave roeskulpturer med ansigter ud af markens jord.
Tilbage