LUKKET GRUNDET COVID-19

Aktuelle

AFLYST Omvisning i 'Navigeringer' med museumsinspektøren

AFLYST GRUNDET COVID-19

På baggrund af det stigende antal smittede med COVID-19 samt de skærpede restriktioner, der følger med regeringens udmelding fredag den 23. oktober har Holstebro Kunstmuseum besluttet at aflyse efterårets arrangementer.

Det er fortsat muligt at besøge museets udstillinger under trygge forhold.
Vi gør  venligst opmærksom på, at mundbind eller visir vil være påkrævet i udstillingerne fra og med torsdag den 29. oktober.

Vi ser frem til at byde jer velkommen inden for på museet til en sikker kunstoplevelse.
Pas godt på jer selv og hinanden!
_

Onsdag d. 11. november kl. 19:30 tager museumsinspektør Teresa Østergaard Pedersen os med på en guidet tur i udstillingen 'Navigeringer - på kanten af en verden i forandring'.

Det er gratis at deltage i omvisningen efter betalt entré. Tilmelding er ikke nødvendig.
Vi mødes i museernes billettering!

Om udstillingen
Vores samtid er præget af forandringer og udfordringer, der kalder på nye måder at navigere i verden på: Herunder de globale klimaforandringer, udviklingen af kunstig intelligens og ikke mindst den aktuelle corona-krise.

Som et grundlag for at tænke i nye måder at navigere i verden på, sætter udstillingen spørgsmålstegn ved den vestlige verdens måder at navigere i ydre såvel som indre verdener - historisk set og i forhold til samtiden. Den belyser desuden forholdet mellem vores måder at navigere og de verdensbilleder, vi har adgang til.

Igennem hver deres kunstneriske miljø, repræsenterer Gry Bagøien, Rikke Benborg, Ferdinand Ahm Krag og Kristoffer Ørum det samtidige perspektiv, hvor de reflekterer over, hvordan vi som mennesker kan navigere med disse udfordringer i en fremtid, der befinder sig i mørke.

Den historiske vinkel belyses i kraft af Hendrick Donckers søkortsamling De Zee-Atlas of Water-Werelt fra 1669 samt en række grafiske værker af Rembrandt (1606-1669).

Igennem sidstnævnte værker undersøger udstillingen, hvordan det vestlige menneske har opfattet og navigeret i verden siden oplysningstiden - og hvordan det grundlæggende har opfattet verden i et spænd mellem ‘verden omkring os’ og ‘verden i os’. Et spænd, der er måske er ved at briste i vores tid.
-
Navigeringer - På kanten af en verden i forandring kan opleves på Holstebro Kunstmuseum i perioden 26. september 2020 - 17. januar 2021. Udstillingen er skabt i samarbejde med Vejle Kunstmuseum, hvor den blev vist i perioden 8. marts til 16. august 2020.