1. september - 30. juni
Weekend kl. 11-17
Mandag     lukket
Obs. Se åbningstider ifm. ferier og jul

Aktuelle

10. januar 2021 kl. 14 Omvisning i 'Navigeringer' med museumsinspektøren

Søndag d. 10. januar kl. 14 giver museumsinspektør Teresa Østergaard Pedersen den sidste omvisning i udstillingen
.
Det er gratis at deltage i omvisningerne efter betalt entré. Tilmelding er ikke nødvendig. Vi mødes i museernes billettering!

Om udstillingen

Vores samtid er præget af forandringer og udfordringer, der kalder på nye måder at navigere i verden på: Herunder de globale klimaforandringer, udviklingen af kunstig intelligens og ikke mindst den aktuelle corona-krise.
Som et grundlag for at tænke i nye måder at navigere i verden på, sætter udstillingen spørgsmålstegn ved den vestlige verdens måder at navigere i ydre såvel som indre verdener - historisk set og i forhold til samtiden. Den belyser desuden forholdet mellem vores måder at navigere og de verdensbilleder, vi har adgang til.
Igennem hver deres kunstneriske miljø, repræsenterer Gry Bagøien, Rikke Benborg, Ferdinand Ahm Krag og Kristoffer Ørum det samtidige perspektiv, hvor de reflekterer over, hvordan vi som mennesker kan navigere med disse udfordringer i en fremtid, der befinder sig i mørke.

Den historiske vinkel belyses i kraft af Hendrick Donckers søkortsamling De Zee-Atlas of Water-Werelt fra 1669 samt en række grafiske værker af Rembrandt (1606-1669).

Igennem sidstnævnte værker undersøger udstillingen, hvordan det vestlige menneske har opfattet og navigeret i verden siden oplysningstiden - og hvordan det grundlæggende har opfattet verden i et spænd mellem ‘verden omkring os’ og ‘verden i os’. Et spænd, der er måske er ved at briste i vores tid.
-
Navigeringer - På kanten af en verden i forandring kan opleves på Holstebro Kunstmuseum i perioden 26. september 2020 - 17. januar 2021. Udstillingen er skabt i samarbejde med Vejle Kunstmuseum, hvor den blev vist i perioden 8. marts til 16. august 2020.

Varm op til omvisningen

I forbindelse med særudstillingen er der udgivet en bog med kunstneressays og fagfællebedømte artikler:

"I disse år er de økologier og den biodiversitet, det vestlige menneske også har koloniseret, brudt voldsomt ind i vores forestillinger om, at jorden er til for vores skyld. Først og fremmest den eskalerende klimakatastrofe viser os, at vi lever på en jord, der ikke kan håndteres og forstås ud fra vores forestillingsverden alene. Klimaforandringerne ændrer verden radikalt i disse år, men også udviklingen af såkaldt kunstig intelligens ændrer de landskaber, vi betræder og befinder os i. Uanset om det gælder klimatiske forandringer eller konsekvenserne af big data, kunstig intelligens og digitale identiteter, så synes disse forandringer alle at stå udenfor menneskelig og individuel kontrol. Den verden, vi kender, synes slet og ret at være ved at forsvinde."

Uddrag fra bogens introduktion af Michael Kjær og museumsinspektør ved Holstebro Kunstmuseum, Teresa Østergaard Pedersen.

I kan læse den fulde introduktion samt se indholdfortegnelse her

Bogen kan købes i museumsbutikken eller bestilles via museets hjemmeside her