Åbningstider

Tir-fre: kl. 12-16

Lør-søn: kl. 11-17

Mandage: lukket

Åbent mandag i uge 42

 
  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Aktuelle

Tirsdag den 12. oktober 2021 kl.19:30 FILMFOREVISNING | CPH:DOX - The Gig Is Up

 
Tirsdag d. 12. oktober kl. 19:30 gæster en af verdens største dokumentarfilmfestivaler CPH:DOX Holstebro, når de tager på deres årlige DOX:ON:TOUR rundt i Danmark.
I næste uge finder CPH:DOX minifestival sted i Holstebro. Programmet består af de vigtigste og mest populære dokumentarfilm fra CPH:DOX’ store festivalprogram. I løbet af ugen vil det være muligt at opleve filmene, helt kvit og frit, på både Holstebro Kunstmuseum, Huset for Kunst og Design, Dansk Talentakademi og Holstebro Bibliotek.

 

På kunstmuseet viser vi tirsdag d. 12.10. dokumentaren The Gig Is Up, der er skrevet og instrueret af canadiske Shannon Walsh.
Med sin dokumentar tager Walsh os med bag om den globale gig-økonomi, hvor det nye app-proletariat af Uber-chauffører og cykelbude også selv tager ordet.
 
Et digitalt feudalsamfund, hvor oprøret ulmer
Arbejdsmarkedet er i forandring. Teknologi gør algoritmen til den nye mellemleder, arbejderen giver køb på sine rettigheder, og kundens ratings bestemmer, hvem der har et job i morgen.
I en rejse fra Frankrig, USA og Kina til Nigeria tegner The Gig is Up et billede af det nye globale app-proletariat, som også selv tager ordet undervejs. Et digitalt feudalsamfund af chauffører og cykelbude, hvor oprøret ulmer, og krav om ordentlige forhold er på vej. Førende tech-eksperter gør os samtidig klogere på både psykologi og datamønstre, og giver et bud på fremtidens arbejdsmarked, hvis altså ikke vi siger fra i tide. For hvor skal man starte, når Amazons lagerarbejdere får deres løn udbetalt i gavekort – til Amazon selv? Eller når stress, afhængighed og ødelagte familier skal heles, og der ikke er nogen vej ud? Et sted at starte er at se de mennesker i øjnene, som cykler byen tynd for at bringe aftensmaden til ens dør. Og netop det gør man i Shannon Walshs højaktuelle og humane tech-film.

 

Se trailer for filmen 

 
PRAKTISK INFO

Det er gratis at deltage i arrangementet

Reserver plads her

 

Dørene åbner kl. 19

Arrangementet forventes at vare 1,5 - 2 timer

 

Video still, The Gig Is Up, Shannon Walsh / Canada, Frankrig / 2021
 
Tilbage