Tir-fre: kl. 12-16

Mandage: lukket

Åbent mandag i uge 42

Aktuelle

Onsdag d. 30. november kl. 19:30 FOREDRAG | Udskrevet af kunsthistorien?

Hør kurator og museumsinspektør, Teresa Østergaard Pedersen fortælle om det udstillingsfællesskab, der bringes sammen for første gang i over 100 år i museets aktuelle særudstilling. Og kom med bagom forberedelserne og arbejdet med at finde frem til værker af de udstillede kvindelige kunstnere: Onsdag d. 30. november kl. 19:30

Særudstillingen Olivia Holm Møller – En kunstnerkreds omkring 1900-1930 giver os indblik i et udstillingsfællesskab, der ikke tidligere er blevet beskrevet i kunsthistorien. Gennem uddrag fra Holm-Møllers breve og dagspressens anmeldelser af kunstnerkredsens udstillinger, tegner både udstillingen og aftenens foredrag et billede af en tid, som var præget af brydninger og ulige udstillingsvilkår.

Ud over Olivia Holm-Møller (1875-1970), der startede som billedhugger, er der tale om malerne Carla Colsmann (1887-1974), Sophie Pedersen (1885-1950), Bizzie Høyer (1888-1971), Marie Graae (1876-1944) og Elise Konstantin-Hansen (1858-1946). Kunstnerne samarbejdede og udstillede også som gruppe, hvilket i høj grad blev bemærket af tidens anmelderkorps. Alligevel står Høyer, Graae og Pedersen i dag uden for museernes samlinger og vores kendte kunsthistorie.

Til aftenens foredrag fortæller Østergaard Pedersen om det omfattende researcharbejde bag udstillingen og diskuterer problemerne forbundet med "oversete kvindelige kunstnere"
i tiden. For er det alene kvinderne, vi har glemt? Eller er der tale om, at vi i dag husker en bestemt type kunst frem for andet? Aftenen byder på eksempler på kunstnere og kunst,
der har haft svært ved at finde fodfæste i kunsthistorieskrivningen.

Praktisk Information
Pris: 50 kroner
Gratis for medlemmer af Holstebro Kunstmuseums Venner og unge under 26 år. Tilmelding er nødvendig. Reserver eller køb din billet her
Dørene åbner kl. 19:00

Aftenens foredragsholder, Teresa Østergaard Pedersen, under en omvisning i særudstillingen.

Olivia Holm-Møller, Kun for hanner, u.å. Træsnit. Foto: Ole Mortensen