Åbningstider


Tir-fre: kl. 12-16

Weekend og helligdage: kl. 11-17

Mandage: lukket
 
Åbent mandag i uge 7 og 42  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Aktuelle

26. august 2015 kl.19:30 Olivia og professoren - Erik Steffensen viser om


Billedkunstneren og tidligere professor ved Kunstakademiet, Erik Steffensen - manden bag 'Olivias verden' - viser om i udstillingen og fortæller om sin fascination af Olivia Holm-Møller.
 
’Hun er dansk kunsts indianer. Vores svar på Georgia O’Keefe, mexicanske Frida Kahlo eller mystiske Hilma af Klint’ siger billedkunstneren Erik Steffensen om maleren Olivia Holm-Møller. 
 
Erik Steffensen er manden bag Holstebro Kunstmuseums store sommerudstilling ’Olivias Verden’, der sætter nyt fokus på maleren Olivia Holm-Møller.  Man kan møde Erik Steffensen onsdag den 26. august kl. 19:30 på Holstebro Kunstmuseum, hvor han vil fortælle om sin lidenskab for Olivia Holm-Møller og vise rundt i udstillingen.  
Det der fascinerer Erik Steffensen ved Olivia Holm-Møller er, at hun havde ’…..et verdenssyn, der var unikt for hendes tid’, samtidigt med at ’hun afgjort har noget at tilbyde moderne mennesker’. 
 
Erik Steffensen har bygget udstillingen op over 6 temaer, som han mener, er centrale i Olivia Holm-Møllers univers. Temaerne er mytologier, ensomhed, kosmos, selvbilleder, erotik (længsel) og energi. Til hvert tema har Erik Steffensen fundet en samtidskunstner, der spiller sammen med temaet og Olivia Holm-Møllers billeder. Eller som Erik Steffensen siger det: ’Vi har prøvet at gi hende nogle elskere – det hun savnede i levende live’. 
 
Olivia Holm-Møller sagde selv, at hun havde ild inden i sig. ’I dag kalder vi det DAMP at have ild i røven og betragter det som en sygdom, men Olivia Holm-Møller fik det kanaliseret ud i maleriet’, siger Erik Steffensen.  
 
Erik Steffensen er billedkunstner og arbejder bl.a. med fotografi. Han er desuden forfatter til både erindringsbøger og bøger om bl.a. August Strindberg, Asger Jorn og Paul Gernes. Desuden var Erik Steffensen i årene 1998-2007 professor ved Det Kongelige Danske Kunstakademi.  
 
Det er gratis at møde Erik Steffensen på Holstebro Kunstmuseum og høre ham fortælle om Olivia Holm-Møller. 
 
Tilbage