Åbningstider

1. april - 30. juni  
Tirsdag-fredag kl. 12-16
Weekend/helligdag kl. 11-17
Mandag (ikke helligdage)     lukket

Åbningstider

MUSEET ER LUKKET INDTIL VIDERE
   
Tirsdag - fredag Lukket
Weekend Lukket
Mandag (ikke helligdage) Lukket
   

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Aktuelle

27. februar 2016 kl. 14 Omvisning i Love, Fear and Evil

Hvordan kom det onde ind i verden? Det kan man få et bud på, på kunstformidler Peter Haarby omvisning i udstillingen 'Love, Fear and Evil - Nina Sten-Knudsen.

Ondskaben er et grundvilkår i menneskets liv og verden. Men hvor kommer den fra? Kom den ind i verden, da Eva lod sig friste af slangen til at spise frugten fra Kundskabens træ? Eller var det, da menneskets forfædre første gang slog et andet dyr ihjel for at spise det?
 
Det er et spørgsmål, som maleren Nina Sten-Knudsen konfronterer os med i udstillingen ’Love, Fear and Evil’, som åbnede i lørdags på Holstebro Kunstmuseum. Og som man kan få mere at vide om, når kunstformidler Peter Haarby lørdag den 27. februar kl. 14 viser om i udstillingen.
 
Nina Sten-Knudsen har til udstillingen skabt en fortælling om ondskaben, dens oprindelse og væsen, men også om at der er en mulighed for forvandling og forløsning. 
 
Ordet fortælling skal tages helt bogstaveligt. Billederne skal ses i en helt bestemt rækkefølge, som var de en tegneserie eller en film. Og til hvert billede hører en tekst, der alle er små prosastykker eller digte. Billeder og tekst danner et hele. Teksterne giver billederne en ekstra dimension, og samtidigt udvides teksternes betydning gennem billederne. 
 
Billederne er i alle størrelser og formater – fra miniaturer til monumentale malerier. Og udstillingen består ikke kun af malerier. Fortællingen bliver også fortalt ved hjælp af tegninger, dioramaer, fotografier og video. Centralt i udstillingen er den store væginstallation ’Slottet’, der består af et utal af billeder og genstande som sammenfatter hele forløbet – som var den en middelalderlig altertavle. 
 
På omvisningen fortæller kunstformidler Peter Haarby om Nina Stren-Knudsen og om hvordan hun sætter fortællingen sammen ved hjælp af en masse referencer fra kunsthistoriens store mestre og menneskets store grundfortællinger. 
 
Det er gratis at deltage i selve omvisningen, men der betales normal entré til museet
 
Tilbage