Onsdag aften kl. 19-21

Aktuelle

22. februar kl. 19:30 Romantikken og dens kunst - del 1

I kølvandet på industrialiseringen opstod Romantikken. Kunsthistorikeren Signe Jacobsen fortæller om bl.a. John Constable, J.M.W. Turner og Caspar David Friedrich.

Romantikken opstod i slutningen af 1700-tallet i Nordeuropa som reaktion på Den industrielle Revolution. Den havde ændret samfundet dramatisk fra midten af 1700-tallet, og havde ført materialisme og fornuftstro med sig.

Følelserne og ikke fornuften i højsædet

I Romantikken til blev følelserne i stedet sat i højsædet, og kunstnere og de intellektuelle vendte sig mod naturen. Den ytrer sig i både  litteratur, musik, videnskab, filosofi og billedkunst, der bliver inderlig og følelsesladet.

John Constable emne for det første foredrag

I det første foredrag fortæller Signe Jacobsen om Romantikkens start med udgangspunkt i den engelske maler John Constables (1776-1837) liv og værk. Han gengiver 'England's green and pleasant land' med smeltende hjemstavnsforgudelse og barndomslængsel.

De kommende foredrag

I de to næste foredrag tager Signe Jacobsen udgangspunkt i J.M.W. Turners (1775-1851) værk, hvor farven blev drevet op til nærmest abstrakte malerier og akvareller. Og i den tyske maler Casper David Friedrich (1774-1840), der er kendt for sine højstemte og fascinerende landskabsbilleder

Foredragsholder med vid og humor

Signe Jacobsen har gennem er en skattet foredragsholder, der de seneste fire år har samlet sig en stor fanskare i Holstebro. Hun fortæller med indsigt og humor om kunstens store mestre og de store perioder i kunsthistorien.

Foredraget arrangeres i samarbejde med Folkeuniversitetet.