Kommende

Onsdag den 17. november 2021 kl.19:30 FOREDRAG | Kvindelige kunstnere i og omkring COBRA v. Christian Kortegaard Madsen

Onsdag d. 17. november kl. 19:30 er der foredrag om Cobras kvinder i Folkesalen ved museumsinspektør på Museum Jorn, Christian Kortegaard Madsen.

Cobra var et internationalt udstillings- og arbejdsfællesskab fra 1948 til 1951, og det er en af efterkrigstidens mest indflydelsesrige internationale avantgardebevægelser. Det er overvejende mandlige kunstnere, der dominerer fortællingen om Cobra. Faktum er dog, at en lang række kvindelige kunstnere var særdeles medskabende i forhold til Cobra og den abstrakte kunsts udvikling.

I Danmark var de kvindelige kunstnere centrale i sammenslutninger som Linien I, Linien II og Helhesten, der satte den abstrakte kunst på dagsordenen og bidrog til udviklingen af det eksperimentelle og spontan-abstrakte udtryk. Blandt disse er Sonja Ferlov Mancoba og Anna Thommesen repræsenteret i Holstebro Kunstmuseums samling.

Foredraget afdækker, hvilken rolle de kvindelige kunstnere spillede i forhold til den internationale Cobra-bevægelse og diskuterer, hvorfor de fleste af disse kunstnere forblev i Cobras periferi, og som en følge heraf i mange tilfælde gik i glemmebogen.

Begivenheden er arrangeret i samarbejde med Holstebro Folkeuniversitet.

Pris: 50 kr. plus billetgebyr.
Billetten er gratis for medlemmer af Holstebro Kunstmuseums Venner, Folkeuniversitetets storkunder samt studerende
Tilmelding er nødvendig - bestil billetter her
Dørene åbner kl. 19:00

Christian Kortegaard Madsen. Pressefoto