Kommende

Onsdag den 23. februar 2022 kl. 19:30 FOREDRAG | SPIELVERDERBERE! RICHTER, MEESE OG TAL R PÅ DEN EUROPÆISKE KUNSTSCENE

Foredrag ved Ph.d. i kunsthistorie, Kamma Overgaard Hansen.

Kunstnerne Daniel Richter, Jonatan Meese og Tal R fik alle deres gennembrud i løbet af 1990’erne og kom på mange måder til at vende op og ned på kunstscenen: Dels har de været med til at sætte nye standarder for, hvilke motiver billedkunsten kan behandle. Og dels har de på hver deres måde udfordret kunstnerrollen og kunstscenens forestillinger om, hvordan man agerer som en rigtig kunstner.

Foredraget vil kaste lys over, hvad de tre kunstnere låner fra deres samtid og nære fortid. Vi skal også se på, hvordan de på forskellig vis ødelægger kunstscenens underforståede spilleregler med en blanding af selvbiografiske detaljer, interne jokes og et ironisk take på forestillingen om kunstnere med stort K.

GONZO, Daniel Richter 2015

Begivenheden er arrangeret i samarbejde med Holstebro Folkeuniversitet.

Pris: 50 kr. plus billetgebyr.
Billetten er gratis for medlemmer af Holstebro Kunstmuseums Venner, Folkeuniversitetets storkunder samt studerende
Tilmelding er nødvendig - bestil billetter her

Dørene åbner kl. 19:00

Der vil være mulighed for at bestille kaffe og kage, som kan nydes i pausen, inden vi sætter os til rette i foredragssalen – så mød endelig op i god tid.