Tir-fre: kl. 12-16

Mandage: lukket

Åbent mandag i uge 7 og 42

Kommende

Onsdag den 10. august kl. 19:30 SAMTALESALON | Billedkunstner og forfatter Amalie Smith

Onsdag d. 10. august kl. 19:30 byder kunstmuseet indenfor til en inspirerende samtale mellem billedkunstner og forfatter Amalie Smith og kulturjournalist Karoline Kjær Hansen.

Amalie Smiths aktuelle særudstilling Looming tager tematisk afsæt i forholdet mellem vævning og computerteknologi, som også er det centrale omdrejningspunkt i Smiths seneste anmelderroste bogudgivelse Thread Ripper – en flersporet fortælling om at arbejde på et digitalvævet billedtæppe og samtidig væve i kærligheden og i livet. Om nervevæv, plantevæv, skærmenes billedvæv, kærlighedens drømmevæv, slægternes DNA-væv og telenettets strålevæv.

Denne fortælling udfolder Smith nu som et konkret udstillingsprojekt - Looming. På fem store halvgennemsigtige LED-skærme, der fordeles i hele udstillingsarealet, vises en række film skabt i samarbejde med en selvlærende algoritme, som Amalie Smith har fodret med indsamlede fotos af vævestole, puppedannende insekter og spindlere, industrielle væve- og datahaller, tekstilmønstre og printplader – alt sammen dele af det digitales grundstof. Tilsammen danner de en sansemæssigt forførende, billedlig hybridform omhandlende tekstilets lange kulturhistorie, der er højaktuel her på kanten af den fjerde industrielle revolution, hvor biologi og software mødes.

Med afsæt i sin anmelderroste hybridbog Thread Ripper (2020) vil Smith i samtale med Kjær Hansen dykke ned i udstillingens kunstneriske researchproces som, på særlig vis er blevet til et samarbejde med en selvlærende algoritme, et såkaldt neuralt netværk.

Praktisk Information
Samtalesalonen er arrangeret i samarbejde med Holstebro Folkeuniversitet.

Prisen for foredraget er 50 kr.

Billetten er gratis for medlemmer af Holstebro Kunstmuseums Venner, Folkeuniversitetets storkunder samt studerende.

Tilmelding er nødvendig - bestil billetter her

Amalie Smith. Foto: David Stjernholm