Tir-fre: kl. 12-16

Åbent mandag i uge 7 og 42

Kommende

Onsdag d. 7. september kl. 19:30 FOREDRAG | Kunstens mestre – Henri Matisse

Vi indleder efterårets arrangementsrække onsdag d. 7. september kl. 19:30 med et af kunsthistoriker Signe Jacobsens indsigtsfulde foredrag om kunstens mestre.

Denne aftens mester er Henri Matisse (1869-1954), hvis grafiske værk Jazz (1947) kan opleves som del af kunstmuseets samling.

Henri Matisse er en af det 20. århundredes store mestre, og hans indflydelse kan kun sammenlignes med den samtidige Picassos. Matisse kendes bedst som maler, men han arbejdede også med skulptur og grafik. Han videreførte især Cézannes og Gauguins landvindinger i en dekorativ retning. Hans intense kolorisme og raffinerede og forenklede tegning blev hans særegne kendetegn.

I de første årtier af det 20.århundrede regnedes han for det førende medlem af Les Fauves (de vilde dyr), hvis sprælske kunst revolutionerede store dele af den moderne kunst i det øvrige Europa. Foredraget vil vise Matisse i sammenhæng med hans indflydelseskilder og samtidige og give eksempler på nogle af dem, der lod sig inspirere af ham.

Signe Jacobsen er en skattet foredragsholder, der gennem de seneste mange år har samlet sig en fanskare i Holstebro. Hun fortæller med indsigt og humor om kunstens store mestre og de store perioder i kunsthistorien.

Praktisk Information
Foredraget er arrangeret i samarbejde med Holstebro Folkeuniversitet.

Prisen for foredraget er 50 kr.

Billetten er gratis for medlemmer af Holstebro Kunstmuseums Venner, Folkeuniversitetets storkunder samt studerende.

Tilmelding er nødvendig - bestil billetter her

Dørene åbner kl. 19:00

Henri Matisse, Le Cirque, fra serigrafien Jazz, 1947