Tir-fre: kl. 12-16

Åbent mandag i uge 42

Kommende

Onsdag d. 28. september kl. 14:00 OMVISNING | Tæt på: Kvinder i kunsten

Hvornår fik kvinder adgang til kunstakademiet? Hvorfor er der så få kvindelige kunstnere repræsenteret på museerne? Hvilke emner er aktuelle blandt kvindelige kunstnere i dag? Hvem er nogle at de mest betydningsfulde kvindelige kunstnere historisk set?

Onsdag den 28. september kl. 14:00 kommer vi tæt på nogle af de kvindelige kunstnere, der er findes på Holstebro Kunstmuseum. Vi undersøger kunstnernes repræsentation og vilkår på tværs af kunsthistorien.

Derudover dykker vi ned i den aktuelle særudstilling Olivia Holm-Møller – en kunstnerkreds omkring 1900-1930, som stiller skarpt på et endnu ubeskrevet kvindeligt udstillingsfællesskab i dansk kunst i perioden 1900-1930. - Et kvindeligt udstillingsfællesskab, der opstod som en alliance på en dansk kunstscene, sluttet om mandlige udstillingsfællesskaber, og på en baggrund af den fremtrængende modernismes idealer om kunst, geni og konflikt.

Amalie Smith, Hypertextile III, 2019

Praktisk Information
Det er gratis at komme med på omvisningen efter betalt entré.
Husk at Holstebro Kunstmuseum har fri entré for børn og unge under 26 år samt for Holstebro Kunstmuseums Venner.

Tilmelding er nødvendig - Reserver plads ved omvisningen her