Tir-fre: kl. 12-16

Mandage: lukket

Åbent mandag i uge 42

Kommende

Onsdag d. 9. november kl. 19:00 FOREDRAG | 'Min mors afskedsbrev' v. Adrian Hughes.

Oplev journalist Adrian Hughes med foredraget 'Min mors afskedsbrev – om familier og nedarvede traumer': Onsdag d. 09. november kl. 19:00 på Holstebro Bibliotek

Da Adrian Lloyd Hughes’ mor døde i 2002, efterlod hun sig et chokerende afskedsbrev til sine fem sønner. Et bittert farvel til sønnerne blev til en tankevækkende podcast, ’Min Mors afskedsbrev’. Mens hun kærligt roste Adrian Lloyd Hughes og hans lillebror, var hun hadsk og hånende mod de tre ældre brødre. Siden har han kæmpet med at forstå, hvordan hans mor kunne udvikle så forkvaklet et forhold til sin omverden. Denne aften går Adrian Lloyd Hughes med billeder og film på opdagelse i sin mors glamourøse baggrund.

En fortælling om familiehemmeligheder

Hans morfar var den i samtiden kendte hovedrige byggeentreprenør Thorvald Dreyer. Hans familieliv indeholdt ægteskab med en prostitueret, falske graviditeter, hemmelige adoptioner, pludselige dødsfald og en helt offentlig trekantsaffære mellem ham, hans hustru og Frederiksbergs mangeårige borgmester Arne Stæhr Johansen. En affære, som senere Jens Otto Krag deltog i. Med alle materielle muligheder døde morfar Thorvald alene uden kontakt med sine fire døtre eller børnebørn.

Familierelationerne fortsatte i frit fald hos familien og spørgsmålet er, om fortidens traumer altid vil følge med. Kan vi vælge hvilket menneske, vi gerne vil være?

Den mest downloadede dokumentar
Adrian Lloyd Hughes er kendt som vært fra kultur-og kunstprogrammer som f.eks. ’Kunstquizzen’ og ’Klog på sprog’. Han leverede i 2021 sommerens store samtaleemne, da han med en podcast i 6 afsnit fortalte sin families spektakulært tragiske historie. Med DR LYD’s hidtil mest downloadede dokumentar kom mange danskere på fornavn med Champagnepigen Inge, Monsteret Margot og den mystiske byggematador-morfar Thorvald.

Praktisk Information
Foredraget er et samarbejde mellem Holstebro Kunstmuseum, og Holstebro Bibliotek.

Du kan bestille en billet til kr. 95,-
Tilmelding er nødvendig via Holstebro Biblioteks hjemmeside - bestil billetter her

Aftenens foredragsholder, Adrian Lloyd Hughes