Tir-fre: kl. 12-16

Åbent mandag i uge 42

Kommende

Fredag d. 10. februar kl. 14:00 KUNSTVANDRING | Tæt på: Lawrence Weiner

Kom med museets formidlingsinspektør, Katrine Sofie Jepsen på kunstvandring under overskriften Tæt på: Lawrence Weiner - En vandring fra by til kunstmuseum: Fredag d. 10. februar kl. 14:00

Bemærk at turen starter ved Holstebro Rådhus.

_
I 2021 havde vi den store fornøjelse af få besøg af kunstneren, der regnes som en af den internationale samtidskunsts væsentligste aktører – den amerikanske billedkunstner Lawrence Weiner (1942-2021). Han besøgte Holstebro i anledningen af sin aktuelle særudstilling CLOSE TO A RAINBOW og samt en markant nyerhvervelse i museumshaven, væginstallationen MATTER AS WE KNOW IT + RED PAINT + YELLOW MUD + GREEN SLIME & BURIED WHERE THE EARTH IS SOFT ENOUGH (1995).

Holstebro er den by, som har givet Weiner den største plads i en dansk kontekst. Weiner har i årenes løb haft en særlig tilknytning til Danmark, blandt andet i kraft af sit kollegiale venskab med Albert Mertz, og hans første udstilling herhjemme fandt sted så tidligt som i 1974 (på Tranegården i Gentofte). I 1995 blev han første gang vist på Holstebro Kunstmuseum.
Blot to måneder efter han besøgte Holstebro, mistede Weiner desværre livet til sygdom i en alder af 79 år. Han efterlod sig dog et særligt indprent i Holstebro, som han første gang besøgte allerede i 90erne. Både i byrummet og på kunstmuseet kan man i dag opleve markante værker af kunstneren.

Netop på denne dag, d. 10. februar ville Weiner have fyldt 81 år, og i anledningen har vi arrangeret en kunstvanding gennem Weiners værker som strækker sig fra kunstmuseet, til museumshaven og helt ud i byrummet.

Turen starter på der hvor det hele begyndte
– På Holstebro Rådhus' facade findes Lawrence Weiner-kunstværket, der er kendt på murens bogstaver: NOGET AF DETTE SOME OF THAT (SOME OF THIS) + (NOGET AF HINT) NÆNSOMT SAT UNDER NORDSTJERNENS LYS POLARIS. Lawrence Weiner satte bogstaverne op i 1991, da byen fejrede 25-året for indvielsen af Kvinde på Kærre.
Vi mødes under værket og vandrer sammen mod kunstmuseet.

Praktisk information
Pris: 110 kr. (eftersom kunstvandringen rundes af inde på kunstmuseet inkluderer billetprisen entré til museet)
Medlemmer af Holstebro Kunstmuseums Venner samt unge under 26 år: Gratis
Tilmelding er nødvendig - Reserver plads ved kunstvandringen eller køb din billet her

Fra sommertalk, sommeren 2021, hvor Katrine gav en af de første introduktioner til museets nyerhvervede værk af Lawrence Weiner.