2. februar 2000 kl. 14:00 Naturen er ikke nok for livet - om J.F. Willumsen

"Naturen er ikke nok for livet - om J.F. Willumsen" lysbilledforedrag ved kunstformidler Lone Schloo Erhardsen i samarbejde med Folkeuniversitetet i Holstebro. "Naturen er ikke nok for livet", sådan skrev J.F. Willumsen (1863-1958) en af de mest omdiskuterede danske kunstnere. Han mente, at man ikke skal resignere overfor det naturgivne men med sin vilje og omtanke forbedre sig som individ. Denne filosofi, men også følelsernes livserfaringer ses afspejlet i hans kunst. Som ung hørte han til avantgarden, og kunstværkerne blev kaldt rædselsfulde barnagtigheder. Da han senere blev hyldet, følte han dog ensom bitterhed. J.F. Willumsen var en stærk person. Han troede på sin egen kunstneriske genialitet, hvilket ses i selvportrætterne, især alderdommens titaniske selviscenesættelser omkring 1940.