1. oktober - 31. marts
Tirsdag - fredag kl. 12-16
Weekend kl. 11-17
Mandag (ikke helligdage) Lukket

14. marts 2001 kll. 19:30 Billedhugeren Erik Thommesen – Værk Og Virke".

Erik Thommesen er næsten en mytologisk skikkelse i dansk kunst. Han bliver rubriceret som abstrakt, men det kan virke misvisende, for hans motivkreds er menneskekroppen. Den er for ham målestok for alt menneskeligt og det essentielle: Mand, kvinde, barn – erfaringer mellem liv og død. Nok var Erik Thommesen i sin ungdom med i COBRA-bevægelsen, men det var Martsudstillingen (1951-1982), der blev en passende udstillingsramme. Erik Thommesens værk hører til noget af det mest særegne i det 20. århundrede og er slet ikke så vanskeligt tilgængeligt som påstået. Han har på livsbekræftende måde vist en sjælden evne til at forme direkte og tilforladeligt. Erik Thommesen vises 10. februar til den 25. marts i en stor retrospektiv udstilling i Holstebro Kunstmuseum, der har en betydelig samling af kunstnerens værker. Foredrag ved kunsthistorikeren Henning Jørgensen i samarbejde med Folkeuniversitetet.