14. februar 2001 kl. 19:30 Modernismen og Den Fremmede Kunst

Etnografika, magisk eller primitiv kunst – de fremmede kunstformer, som europæiske kunstnerne efter 1900 tog til sig, har mange navne. Opfattelsen af andre kulturers kunst har varieret meget. I det 20. århundrede blev indflydelsen på vestens kunst indiskutabel, se blot samlingerne i Holstebro Kunstmuseum. Særlig berømt er Picassos fortolkning af afrikanske masker, der ledte til kubismen. Men hvad lærte han, Giacometti og alle de andre af de fremmedartede udtryk? Hvorfor var COBRA-kunstnerne så optagede af kunst fra fjerne lande? Og er det hele et overstået kapitel? Her fortælles om forholdet mellem den europæiske og den ikke-vestlige kunst. Foredrag ved kunstformidler Lone Erhardsen. i samarbejde med Folkeuniversitetet.