20. marts 2002 kl. 19:30 Emil Nolde. Foredrag

Foredrag ”Emil Nolde. Tysk ekspressionisme og kunsten fra Stillehavet og Afrika”. Kunsten fra andre verdensdele fik omkring år 1900 en kolossal betydning for europæisk kunst. Ekspressionisternes interesse for de fremmede kunstformer rakte ud over billedkunsten. Drømmen om et samfund uden det traditionelle samfunds restriktioner, og inspirationen til selv at leve efter nye sociale regler, fik næring og udtryk ved mødet med de ikke-vestlige kunstformer. Her fandt Nolde og kunstnerne fra Brücke-sammenslut­nin­gen de frie former og energiske urkraft, der bl,a. inspirerede til de berusende naturbilleder. Lysbilledforedrag ved kunstformidler Lone Erhardsen. Optakt til kunstrejse Nolde-museet i Seebüll.