19. november 2003 kl. 19:30 Erik Thommesen

Onsdag den 26. november kl. 19.30 afholder Holstebro Kunstmuseum det tredje foredrag i rækken, der er arrangeret i tilknytning til museets store efterårsudstilling. Den viser værker af billedhuggerne Sonja Ferlov Mancoba, Robert Jacobsen og Erik Thommesen – 3 af det 20. århundredes største danske bil-ledhuggere.

Foredraget onsdag sætter fokus på den tredje af udstillingens kunstnere Erik Thommesen – måske den af de tre billedhuggere på udstillingen, der har størst tilknytning til Holstebro Kunstmuseum, idet museet har landets største samling værker af Erik Thommesen.

Erik Thommesen skabte sine første skulpturer i 1930’ernes og i 1940’ernes frodige danske kunstmiljø var han én af de centrale skikkelser.

Efter 2. verdenskrig blev han del af COBRA-bevægelsen. Erik Thommesen deltog således i de store COBRA-udstillinger i 1949 i Amsterdam og i 1951 i Liege. Men han følte sig rodløs og søgte noget mere varigt i modsætning til efterkrigstidens mange eksperimenter. I 1951 blev han én af én af hovedkræfterne bag sammenslutningen Martsudstillingen, hvor traditionsforbundne værdier stod i centrum.

Erik Thommesen tager i sine tyste træskulpturer udgangspunkt i mennesket og menneskeskikkelsen. Han har sin helt egen position i dansk kunst og man kan hverken kalde hans skulpturer figurative eller abstrakte. Snarere udtrykker han i sine skulpturer – hvoraf mange har titlen ”Kvinde” og ”Mand” - en grundlæggende menneskelig væren

Det er museumsformidler Lene Aagaard fra Kunstmuseet i Vejle, der vil fortælle om Erik Thommesen. Foredraget finder sted onsdag den 26. november kl. 19.30. Der er gratis adgang for årskortindehavere – ellers er entréen 50 kr.