11. - 17. oktober 2003 - hver dag kl. 12:00 - 16:00 Hold vinden i snor

Holstebro Museum og Holstebro Kunstmuseum arrangerer en aktiv efterårsferie for børn og voksne.

I efterårsferien står Holstebro Museum og Holstebro Kunstmuseum i Vindens og dragenes tegn.

Hver dag vil der være mulighed for at se en udstilling af drager fra bl.a. Bali og Kina bygget af bambus, papir og silke samt moderne drager bygget af spilerdug og kulfiberstænger.

Samtidigt hermed arrangeres der drageværksted for børn, unge og deres forældre. Her kan man komme og bygger en slædedrage - en enkel drage, der flyver næsten uanset vejr og vind. Der er gratis entre til drageværkstedet. Materialer til en drage koster 30 kr.

Som afslutning på disse arrangementer arrangerer de to museer lørdag den 18. oktober en dragefestival, på arealet ved Tvillingehøjparken i Holstebros vestlige udkant – tæt ved Idræts-center vest. Her er alle efterårsferiens dragebyggere og andre drageinteresserede velkomne. Som en særlig attraktion er Danmarks bedste dragebygger Jørgen Møller Hansen inviteret. Han har deltaget i dragefestivaler over hele verden, og er kendt for sine imponerende dragekæder. I løbet af eftermiddagen vil der være konkurrence om den flotteste hjemmebyggede drage og demonstration af kampdrager.

Begge dragearrangementer er led i Ringkøbing Amts Kulturfestival Vinden, og er støttet øko-nomisk af Holstebro Kommune og Ringkøbing Amt.