8. oktober 2003 kl. 19:30 Hvad er kunst?

Onsdag den 8. oktober kl. 19.30 indleder Holstebro Kunstmuseum sin foredragssæson, med et spæn-dende foredrag om kunst og æstetik ved professor i filosofi David Favrholt fra Syddansk Universitet i Odense.

David Favrholt stiller i sit foredrag spørgsmålet om det er muligt at definere kunst, og om der findes nogle objektive og værdineutrale kriterier for hvad der er god og dårlig kunst. Det mener David Favrholt, og han vil ved hjælp af eksempler demonstrere sin egen ”parameter-teori” for kunst, hvor en række forhold ved kunstværket vurderes efter en slags point-skala, der kan bruges til at afgøre om et kunstværk er godt eller mindre godt.

David Favrholt gør i sit foredrag op med den gængse opfattelse af, at det er det kunstverdenen – dvs. kunstnere, museer, gallerier, kunstanmeldere – der afgør hvad der er kunst, og stiller sig samtidigt kritisk overfor en række tiltag i de seneste 50 år inden for såvel den danske som den internationale kunstver-den.

Da David Favrholt i 2000 præsenterede sine teorier i bogen ”Æstetik og filosofi” gav det anledning til en heftig debat i kunstverdenen, der bestemt ikke var enig med filosofiprofessorens tanker. Siden 2000 har Han arbejdet videre med sine teorier, der ikke kun kan anvendes på billedkunst, men også på musik, litteratur og andre former for kunst.

Foredraget, der er arrangeret i samarbejde med Folkeuniversitetet, markerer starten på Holstebro Kunstmuseums vintersæson, der betyder, at museet har åbent hver onsdag aften fra kl. 19.00-21.30. Hver anden onsdag er der arrangement i form af foredrag eller omvisning. En oversigt over arrangemen-terne kan ses i museets sæsonprogram, der kan fås på museet eller på museets hjemmeside www.holstebrokunstmuseum.dk.