10. september 2003 kl. 19:00 Bytur på cykel til kunsten i Holstebro

Så er det atter på tide at få pumpet cyklen og sat nye batterier i cykellygterne. Onsdag den 10. septem-ber kl. 19.00 er der nemlig igen mulighed for at opleve kunsten i Holstebro fra cykelsaddelen. Den aften gentager Holstebro Kunstmuseums kunstformidler Peter Haarby forårets succes ”På cykel til kunsten i Holstebro” – en uformel cykeltur rundt til skulpturer og kunstværker i det offentlige rum i Holstebro.

Dette efterårs cykeltur sætter både fokus på gammelkendte, genfundne og helt nye skulpturer og ud-smykninger i den nordvestjyske kunsthovedstad. Turen starter med maleren Albert Mertz, der i 1967 at Statens Kunstfond fik til opgave at lave et fortæppe til det nye Holstebro Musikteater. Tæppet var i man-ge år en vigtig del at Musikteatrets identitet, men blev efterhånden så slidt, at det måtte tages ned. I foråret fandt Holstebro Musikteater det gamle fortæppe frem, og hængte der op i Prismesalen, hvor deltagerne nu vil få lejlighed til at høre historien bag det imponerende arbejde.

Fortæppet var ikke det første arbejde Albert Mertz fik hængt op i Holstebro. På Sønderlandskolen har skolebørnene siden 1965 kunnet glæde sig over ”Fløjtemanden”, som næste etape af kunstcykelturen fører frem til.

Derefter går turen ad Sønderbrogade med stop ved Marshall M. Fredericks ”Tænkeren” foran Kunstmu-seet. Efter denne spurtetape er der lagt op til en længere etape, der ender på Ringvejen ved Færch Plast, hvor Holstebros nyeste skulptur – ”Svanen” af Kurt Tegtmeier – præsenteres.

Sidste etape slutter i gågaden ved Helge Bertrams vandkunst – bedre kendt som ”Grædemuren”. Her vil der blive lejlighed til at høre om gågaden før og nu – om Helge Bertrams udsmykningsforslag til gågaden fra begyndelsen af 1970’erne og om de seneste års renovering med Bjørn Nørgaards granitcirkler.

Cykelturen starter foran Holstebro Kunstmuseum kl. 19.00. Der skal cykles ca. 10 km., der cykles i et roligt tempo, så alle kan være med. Det forventes, at turen er slut omkring kl. 21.00. Deltagerne er vel-kommen til at tage kaffe med, som kan indtages undervejs. Husk cykellygterne.