26. marts 2003 kl. 19:30 Museets keramiksamling

Onsdag den 26. marts kl. 19.30 kan man på Holstebro Kunstmuseum høre om dansk keramiks historie.

Det er kunstformidler Peter Haarby, der med udgangspunkt i museets keramiksamling og udstillingen ”Glasurstykker 2” fortæller om dansk keramiks udvikling fra stenalderen og frem til i dag.

Rundvisningen starter i Holstebro Museums samling, der rummer fine eksempler på oldtidskeramik og jydepottekeramik. Derefter fortsættes rundvisningen i Kunstmuseets nyopstillede keramiksamling, med fortællingen om den moderne danske keramiks opståen omkring kunst-håndværkerskolen i København i 30’erne og indflydelsen fra den engelske keramiker Bernard Leach og japaneren Sohji Hamada.

Holstebro Kunstmuseums keramiksamling fortæller om udviklingen af moderne dansk keramik og kunsthåndværk efter 1945 og frem til i dag. Her er både pionererne Gertrud Vasegård og Gutte Eriksen repræsenteret, og yngre keramikere som Alev Siesbye og Ursula Munch-Petersen, der nytolker keramikken.

Fortællingen om dansk keramiks udvikling føres helt frem til udstillingsaktuelle Bente Skjøttgaard, der både arbejder i forlængelse af traditionen og nytolker den.

Der er gratis adgang til museet og til rundvisningen. Museet åbner kl. 19.00 og kl. 19.30 starter rundvisningen, der varer ca. 1 time. Derefter er det muligt at købe en kop kaffe i Holstebro Mu-seums café. Museet lukker kl. 21.30.