26. februar 2003 kl. 19:30 Mød kunstneren - se værkerne

Onsdag d. 26. februar kl. 19.30 kan man på Holstebro Kunstmuseum møde keramikeren Bente Skjøttgaard, der er kunstneren bag museets nye udstilling ”Glasurstykker med forgreninger”, der åbnede den 15. februar.

Sammen med museets kunstformidler Peter Haarby vil hun fortælle om udstillingens værker og om sine arbejdsmetoder, hvor hun delvist slipper kontrollen og lader materialerne og teknikken overtage styringen.

I udstillingens vaser og krukker eksperimenterer Bente Skjøttgaard med modellerede former, der specielt er lavet til de typer flydende glasurer, hun arbejder med. De modellerede vaser og krukker buler ud og ind, vender vrangen ud, fortsætter op i bløde rundinger eller vandrette flader. Og de farverige glasurer, der lægges på i tykke lag, løber under brændingen ned af de høje former, samler sig i tykke lag på de vandrette flader eller stivner som dråber på krukkernes kant.

Rundvisningen bliver en helt unikt chance for at møde Bente Skjøttgaard og få et indblik i hen-des verden og arbejdsmetoder.

Der er gratis adgang til museet og til rundvisningen. Museet åbner kl. 19.00 og kl. 19.30 starter rundvisningen, der varer ca. 1 time. Derefter er det muligt at købe en kop kaffe i museets café. Museet lukker kl. 21.30.

Rundvisningen den 26. februar er den første i en række på 3, der alle tager udgangspunkt i udstillingen Glasurstykker med forgreninger. Onsdag den 12. marts vil kunstformidler Peter Haarby fortælle om keramiske processer og den 26. marts gennemgår han museets nyopstillede keramiksamling.