4. december 2004 kl. 13:30 Byvandring til kunsten i Holstebro

Lørdag den 4. december kl. 13.30 indbyder kunstformidler Peter Haarby, Holstebro Kunstmuseum, alle interesserede til en gåtur med Holstebros Kunst som emne.

Holstebro’s bymidte rummer mange fine kunstværker – nogle er meget synlige medens der er andre, som vi måske ikke lægger så meget mærke til. De kan være placeret steder, hvor vi ikke kommer så ofte, eller måske er de ikke så højtråbende som andre af byens kunstværker.

Meningen med Holstebro Kunstmuseums gåture til byens kunst er både at fortælle historierne bag værkerne og at gøre opmærksom på de værker, der måske ikke er så synlige, så byens befolkning også kan få adgang til de gode oplevelser, disse værker byder på.

Byvandringen lørdag den 4. december fører både forbi kendte og mindre kendte værker. Ud-gangspunktet er byens nyeste skulptur – Bjørn Nørgaards ”Borgerne fra Holstebro” på Nørretorv. En skulptur som kunstneren har skabt for at fortælle en bestemt historie.

Derefter går turen forbi Ludvig Brandstrups meget fine buste af Christian den IX i Wiums anlæg på hjørnet af Lægårdvej og Skivevej – et værk som mange sikkert ikke tænker på som et kunstværk. Endnu mere gemt væk er Tove Olafssons skulptur ”Moder og Barn”, der står i Holstebro Sygehus’ have – også en fin skulptur, af en i dag ikke særlig kendt kunstner.

Fra Sygehuset spadseres der til Østergade hvor Adam Fischers ”Pige der spejler sig” er place-ret på hvad der engang var et af byens livlige strøg – i dag er der ikke mange der kommer forbi denne meget smukke skulptur. Byvandringen slutter foran et af byens kendte vartegn – ”Metalsvinet” på Brotorvet.

Det er gratis at deltage i turen, der begynder kl. 13.30 ved ”Borgerne fra Holstebro” og varer ca. 1 time. Turen gennemføres hvad enten det sner, regner eller blæser.