3. november 2004 kl. 19:30 Mød Nina Sten-Knudsen

Onsdag den 3. november er der en enestående mulighed for at møde maleren Nina Sten-Knudsen, der er kvinden bag Holstebro Kunstmuseums aktuelle udstilling. Ved arrangementet, der begynder kl. 19.30, får publikum mulighed for at spørge Nina Sten-Knudsen om hendes værker og de arbejdsprocesser hun benytter sig af.

Man kan kalde Nina Sten-Knudsens maleri for interaktivt. Hun vil gerne have, at der opstår en dialog mellem billede og beskuer – at beskueren på en måde selv er med til at lave billedet. Det gør hun ved at male figurative billeder, der ved første øjekast er genkendelige og derfor lette at forholde sig til.

Men kigger man nærmere efter opdager man, at billederne rummer meget mere, end det den umiddelbare betragt-ning afslører. Billederne ligger i lag, og de rummer et utal af historier. De billeder hun bringer sammen har mange referencer – hun citerer kunsthistoriens store kunstnere som Leonardo da Vinci, Vermeer og Duchamp. Og still-billeder fra western- og populærfilm dukker op ved siden af billeder fra vigtigt historiske begivenheder i det 20 år-hundrede.

På den måde gør hun maleriet til en synsmaskine, der forfører os og holder os fast. De afslører hele tiden nye sider og giver anledning til, at vi kan hele tiden kan fortælle nye historier.

Man skal ikke forvente, at Nina Sten-Knudsen vil fortælle eller holde foredrag ved arrangementet. Hun vil meget hellere gå i dialog med publikum og svare på de spørgsmål, der opstår i publikum i mødet med hendes billeder.

Det kan være helt spontane spørgsmål om hvorfor hun har valgt den farve eller hvor et billede i billedet stammer fra. Men det kan også være spørgsmål om hvilke overvejelser, hun gør sig som maler eller de håndværksmæssige problemstillinger hun har stået overfor i sit maleri. Hun har villet lave billeder, der skal kunne ses uden forhåndsviden, og som er åbne for fortolkning. Billederne skal ikke fratages deres mystik.