17. oktober 2004 kl. 14:00 Nina Sten-Knudsens univers

Søndag den 17. oktober kl. 14.00 vil kunstformidler Peter Haarby præsenterer publikum for ma-leren Nina Sten-Knudsens univers ved en omvisning i Holstebro Kunstmuseums nyligt åbnede særudstilling.

Nina Sten-Knudsen er maler med stort M, og udstillingen viser værker fra Nina Sten-Knudsens debut i 1979 og frem til hendes nyeste værker. Hun er én af de mest betydende kunstnere på den danske kunstscene.

Nina Sten-Knudsen er blevet betegnet som en moderne historiemaler. Hendes store malerier er fyldt med billeder og historier. Hun citerer flittigt kunsthistorien men også billeder fra film og aviser dukker op i hendes billeder.

Billederne er i Nina Sten-Knudsens malerier løsrevet fra deres oprindelige sammenhæng, og sat ind i nye sammenhænge, så det umiddelbart kan være svært at finde ud af, hvor man har set dem før. Derfor får man som tilskuer hele tiden øje på billeder, som man synes man burde kende, men som man ikke kan placere eller huske, hvor man har set før. Det gør, at det bliver en ganske særlig oplevelse at gå gennem udstillingen.

Nina Sten-Knudsens billedverden er fascinerende og rummer referencer til fortid og nutid, til menneskene, naturen og kunsten – til kaos og kosmos. Det er de store grundfortællinger hun har fat i. Hun har haft modet til at stå fast på maleriet i en tid, hvor det har været trendy at mene, at det var dødt. Men i hendes hånd er maleriet levende, udfordrende og spændende.

Ved omvisningen vil kunstformidler Peter Haarby fortælle nogle af de mange historier, der ligger i Nina Sten-Knudsens billeder.

Omvisningen finder sted søndag den 17. oktober kl. 14.00. Der betales normal entre til museet, men det er gratis at deltage i selve omvisningen, der vil vare ca. 1. time.