30. august 2004 kl. 19:00 Vi cykler til kunsten i Holstebro

En cykeltur til kunsten i Holstebro er blevet en fast bestanddel på Holstebro Kunstmuseums program. Og selv om mange af byens kunstværker er blevet besøgt siden cykelturene startede i 2003, er der stadigvæk spændende kunstværker at besøge.

Hvilke kan man opleve mandag den 30. august kl. 19.00, når kunstformidler Peter Haarby indbyder til cykeltur til kunsten i Holstebro. Her vil der være lejlighed til at opleve nogle af byens kendte og mindre kendte kunstværker.

Turens første stop er Holstebro Tekniske Skole, der velvilligt har åbnet dørene, så turdeltagerne kan få lejlighed til at se de nye værker af Jan Sivertsen, der blev afsløret i 2003. Der er tale om 4 malerier, der udgør en helhed. Samtidigt vil der også blive lejlighed til at se 2 malerier af Finn Birkelund, der også er den del af skolens kunstsamling.

Herefter går det af Holstebros cykelstier til AMU-centeret på Bastrupgårdsvej, hvor der vil blive lejlighed til at stifte bekendtskab med landskabsarkitekten Torben Schønherrs haveanlæg ”Det universelle sekund” – et værk, som sikkert ikke mange andre end ansatte og kursisterne på AMU-centret kender til.

På vejen tilbage til byen køres der forbi Nørreport, hvor forberedelserne til opstillingen af Bjørn Nørgaards ”De 12 borgere fra Holstebro” er i fuld gang.

Derefter cykles der til endnu et af byens mindre kendte kunstværke, keramikeren Gutte Eriksens ”Fon-taine” ved Holstebro Sygehus. Den har før været placeret på Den Røde Plads, men blev taget ned i 1990. I 1995 blev den genopstillet ved sygehuset.

Turen slutter ved Astrid Noacks ”Kvinde med klæde”, der er placeret smukt ved sammenløbet af Vegen Å og Storåen.