2004

3. april 2004 kl. 8:00 Udflugt til Glasmuseet i Ebeltoft og Bjørn Nørgaards udsmykning i Knebel Kirke

Holstebro Kunstmuseums forårsudflugt går i anledning af udstillingen Glasss til Ebeltoft, med besøg på Glasmuseet, der viser udstillingen ”Siden sidst – Dansk glas 2004”. Udstillingen er en status over dansk glas lige nu. Ikke med 10 glaskunstnere som på Holstebro Kunstmuseum ”Glasss”, men med 165 danske glaskunstnere.

Vi håber på, at museets arbejdende glashytte er bemandet, så vi kan følge glaskunstnerens arbejde med det fascinerende materiale, og stille spørgsmål om materialer og teknik.

Inden vi kommer til Ebeltoft besøges Knebel Kirke, der i 2001, fik nyt alter og knæfald udført af Bjørn Nørgaard.

Når bussen derefter kommer til Ebeltoft vil der være lejlighed til på egen hånd at besøge nogle af byens glashytter. Tæt ved Glasmuseet holder bl.a. Trine Drivsholm og Tobias Møhl til – begge kunstnere, der er repræsenteret på udstillingen ”Glasss”. Glashytterne har åbne frem til kl. 13.00 lørdage.

Derefter er der bestilt fælles frokost på Restaurant Vigen, hvorefter vi besøger Glasmuseet. Er der tid tilovers kan man gå på opdagelse i den smukke by og f.eks. besøge Fregatten Jylland.

Program:
Kl. 7:30: Afgang fra Holstebro Kunstmuseum.
Kl. 10.00: Ankomst til Knebel Kirke med Bjørn Nørgaards alter og knæfald.
Kl. 11.00: Ankomst til Ebeltoft med mulighed for at besøge byens glashytter.
Kl. 12.30: Fælles frokost
Kl. 13.30: Besøg på Glasmuseet.
Kl. 16.00: Afgang mod Holstebro
Kl. 18.30: Ankomst Holstebro.

Pris: 350 kr. incl. entre, frokost (excl. drikkevarer), kaffe og rundstykker i bussen
Turleder: Kunstformidler Peter Haarby