28. januar 2004 kl. 19:30 Moderne dansk glaskunst

Onsdag den 28. januar kl. 19.30 fortæller museumsinspektør ved Kunstindustrimuseet i København Jørgen Skov Christensen om ”Moderne dansk glaskunst” på Holstebro Kunstmuseum.

Foredraget finder sted i anledning af udstillingen ”Glasss”, som Holstebro Kunstmuseum åbnede den 18. januar. Udstillingen viser arbejder af 10 danske glaskunstnere, og giver således et kvalificeret bud på moderne dansk studioglas.

Studioglas er kunstnerisk produktion af unikaglas, der foregår i kunstnernes egne værksteder. Begrebet studioglas er først blevet almindeligt inden for de seneste 40-50 år. Da glasproduktion både krævede store smelteovne og i øvrigt var teknisk krævende hørte kunstnerisk glasfremstilling før i tiden udelukkende hjemme i industrien. Men da man i løbet af 1960’erne lykkedes med at udviklede små smelteovne, blev der basis for at kunstnerne rykkede ud af fabrikshallerne og ud i deres egne glashytter.

I Danmark blev de første spæde skridt til den udvikling taget i 1970’erne af keramikeren Finn Lynggaard. Og i 1980’erne voksede der efterhånden et miljø frem der blandt andet resulterede i etableringen af Glasmuseet i Ebeltoft, der i dan er et internationalt kraftcenter for glaskunstnere.

Jørgen Skov Christensen har fulgt glasmiljøet siden det brød frem i Danmark og er i dag én af de få, der har en omfattende viden om miljøet, og hvordan det har udviklet sig, og er derfor en kvalificeret fortæller af glaskunstens historie i Danmark.

Foredraget afholdes onsdag den 28. januar kl. 19.30. Der er gratis adgang for årskortholdere – øvrige betaler 50 kr. i entre. Det er muligt at købe kaffe i museumscaféen, og Jørgen Skov Christensen vil også besvare spørgsmål efter foredraget.