12. januar 2006 kl. 19:30 Rigmor Mydtskov og portrætfotografiet

Onsdag den 12. januar kl. 19.30 starter Holstebro Kunstmuseum forårets foredragsrække. De første arrangementer står i fotografiets tegn, i anledning af at museet den 8. januar åbnede ud-stillingen ”Sjæle op til overfladen – et liv i billeder”, med over 100 af fotografen Rigmor Mydtskovs portrætfotografier af kendte danskere.

Onsdag den 12. januar er det udstillingens tilrettelægger Finn Thrane, der vil fortælle om Rig-mor Mydtskov og portrætfotografiet. Finn Thrane er leder af ”Museet for fotokunst” på Brandts Klædefabrik i Odense. Det har han været siden museet blev etableret i 1985.

Finn Thrane har et indgående kendskab fotografi som kunstart og han har selv arbejdet med fotografiet. Gennem de sidste mange år har han arrangeret store og betydningsfulde udstillinger med alle de vigtige og betydningsfulde danske og udenlandske fotografer. Finn Thrane står også bag Odense Foto Triennale, som både i 2000 og 2003 skabte international opmærksomhed omkring museet.

Det er således en kender af fotografiet – både dets praksis og historie – man vil få lejlighed til at høre ved foredraget onsdag den 12. januar. Foredraget afholdes på Holstebro kunstmuseum, og starter kl. 19.30.