16. januar 2005 kl. 13:00 - 16:00 Hvad er det? Få svar af eksperterne.

Søndag den 16. januar 2005 mellem kl. 13. og 16. vil der være mulighed for at få vurderet kunstgenstande, antikviteter og rariteter, når Holstebro Kunstmuseum og Holstebro Museum har premiere på arrangementet ”Hvad er det?”

De fleste har sikkert prøvet at stå en med en ting i hånden, som man ikke aner, hvad er, eller hvor kommer fra. Måske er det noget, som stod i huset, da man købte det, en ting fra et dødsbo eller noget man ved en tilfældighed er kommet i besiddelse af på et loppemarked.

Det kan også være man har et stykke porcelæn, som man ikke ved, hvem har lavet, og om det eventuelt skulle være noget værd. Eller det kunne være, at man gerne ville vide noget om den kunstner, der har malet det maleri, man har arvet, og at man også gerne vil have et råd om, hvad man kan gøre for at bevare det.

Alt dette er der nu mulighed for at få svar på ved arrangementet ”Hvad er det?”, som arrangeres af Holstebro Kunstmuseum og Holstebro Museum i fællesskab. Her inviteres publikum til at møde op med rariteter og kunstgenstande, som de gerne vil vide noget mere om. Så vil eksperter fra de to museer forsøge at give svar på, hvad tingene er, hvad de kan have været brugt til, hvornår de kan være lavet, eller hvem der har malet eller tegnet dem.

Og viser det sig så, at man har haft en ukendt Asger Jorn hængende på væggen, vil eksperter fra Holstebro Auktioner kunne give et bud på, hvad mesterværket vil kunne indbringe på en auktion. Endelig vil chefkonservator Elmer Fabech fra Ribe og Ringkøbing Amts Konserveringsværksted i Ølgod give gode råd om, hvad man kan gøre for at bevare de gamle genstande, man ejer.

Alle er velkomne til at komme med genstande, som man gerne vil have bedømt. Der vil være mulighed for at få bedømt antikviteter, kunstværker og kunsthåndværk af en hver art samt arkivalier og arkæologiske genstande. Endvidere vurderes gammelt legetøj, glas, fajance, sølvtøj og bøger. Der er desværre ikke eksperter til stede, der kan vurdere ure, mønter og frimærker.

Der er gratis adgang til arrangementet, der finder sted i museernes fælles foredragssal.