28. april 2005 kl. 19:00 På cykel til kunsten i Holstebro

Forår og cykelture hører sammen. I hvert fald på Holstebro Kunstmuseum, hvor kunstformidler Peter Haarby den 28. april igen inviterer til en cykeltur med stop ved en række af byens markante skulpturer og kunstneriske udsmykninger.

Første stop på denne 5. udgave af Holstebro Kunstmuseums kunstcykeltur bliver én af Holste-bros mest spændende kunstneriske udsmykninger, nemlig Helge Bertrams totaludsmykning af den gamle svømmehal på Døesvej. Da svømmehallen blev bygget i slutningen af 1960’erne var den ét af de første eksempler på, at en kunstner blev inddraget i et byggeri på så tidligt et tidspunkt, at han fik afgørende indflydelse på arkitekturen. Derfor står bygningen stadig, også efter at den blev bygget om til sportshal, som et meget smukt eksempel på en vellykket integration af kunst og arkitektur.

Cykelturen vil også føre forbi de andre fingeraftryk Helge Bertram satte på Holstebro. I 1972 blev han kunstnerisk konsulent i forbindelse med omlægningen af gågaden. Det resulterede i en helt ny belægning, som der i dag kun er enkelte rester tilbage af, og den berømt/berygtede Vandkunst, der af folkeviddet fik tilnavnet ”Grædemuren”.

Den unge billedkunstner Lars Ravn’s gavlmaleri på BUPL’s bygning på stationsvej er et eksempel på, at der hele tiden kommer nye kunstværker til Holstebro. Den hvide og den sorte kanin i Lars Ravn’s gavlmaleri bliver også et stop på cykelturen, der desuden vil føre forbi værker af Astrid Noack og Erik Thommesen.

Cykelturen starter fra Holstebro Kunstmuseum kl. 19.00 og vil vare ca. 1½ time. Der cykles ca. 10 km. i et roligt tempo, hvor alle kan være med. Det er gratis at deltage i cykelturen, og man er velkommen til at medbringe proviant i form af kaffe og kage