2005

3. september 2005 kl. 14:00 Strømhvirvler og stjernetåger på Holstebro Kunstmuseum

Lørdag den 3. september kl. 14.00 inviterer kunstformidler Peter Haarby på omvisning i Holstebro Kunstmuseums nyåbnede udstilling ”Understrøm” med maleri, skulptur og grafik af den bornholmske kunstner Inge Lise Westman.

Udstillingen viser 12 store malerier, der med titler som ”Bølgen”, ”Understrøm” og ”Sort Sol” alle tager udgangspunkt i en iagttagelse og fortolkning af naturen og den verden, der omgiver os. Malerierne kan både ses som mikroskopiske gengivelser af væv eller molekylestrukturer, som næroptagelser af bølger der slår mod strandbredden eller som billeder af fjerne stjernetåger el-ler galakser set gennem verdens største teleskoper.

Men også det helt nære som det fantastiske sceneri ”Sort Sol”, hvor 100.000-vis af stære laver de mest fantastiske mønstre på aftenhimlen, inspirerer Inge Lise Westman.

Malerierne er store, og i Holstebro Kunstmuseum’s intime store rum, kommer de meget, meget tæt på. Det er en helt særlig oplevelse, og pludselig bliver nogle af billederne ikke kun smukke – de viser også naturens vilkårlighed og gru og får noget overvældende over sig.

Kunstformidler Peter Haarby starter sin omvisning kl. 14.00. Den vil vare ca. 1 time. Det er gratis at deltage i selve omvisningen, men man betaler normal entre til museet.