21. september 2005 kl. 19:30 Mød Inge Lise Westman

Onsdag den 21. september kl. 19.30 kan man på Holstebro Kunstmuseum komme til at møde kunstneren Inge Lise Westman, der er aktuel med udstillingen ”Understrøm”. Hun vil fortælle om sit arbejde som billedkunstner og om den aktuelle udstilling.

På udstillingen ”Understrøm” viser Inge Lise Westman en række store malerier, der alle tager udgangspunkt i en iagttagelse og fortolkning af naturen. Hun har altid, lige siden hun debuterede som ung grafiker i slutningen af 1960’erne, taget udgangspunkt i naturen. Og hendes værker har altid været udtryk for en inderlig og dyb respekt for naturens store kredsløb, og en optagethed af den betydning vi og vores liv har for dette kredsløb.

Som ung grafiker kunne Inge Lise Westman skildre en fuglevinge så detaljeret, at man kunne vingens opbygning, de enkelte fjer og den måde de ligger over hinanden. Billederne på udstillingen ”Understrøm” er anderledes. De store billeder – flere er 2x3,5 meter – kan både ses som mikroskopiske gengivelser af væv eller som billeder af fjerne galakser og stjernehobe. Her skildrer hun det store i det små – og det små i det store.

Men trods forskellene i størrelse og teknik, er der en sammenhæng i hendes billedunivers. Hendes udgangspunkt har altid været, at hver ting og hvert fænomen både har en skønhed i sig og samtidigt er skrøbeligt og sårbart. Dermed handler hendes billeder ikke kun om det skønne – de rummer også en kritik af hvordan der moderne industrisamfund bruger og misbruger naturen.

Ved arrangementet vil Inge Lise Westman vise lysbilleder af værker fra hendes tidligere produktion, og fortælle om hvordan hun har udviklet sig som kunstner. Og der vil blive lejlighed til, at publikum kan stille spørgsmål til Inge Lise Westman.