13. - 17. februar 2006 - hver dag klæ. 14:00 Vinterferie for børn

I uge 7 holder skolerne vinterferie. Men det gør kunstformidler Peter Haarby fra Holstebro Kunstmuseum ikke. Han står i stedet klar hver eftermiddag kl. 14.00 fra mandag den 13. til fre-dag den 17. februar.

Her vil han ta’ børn og voksne med på en spændende tur til Afrika. Man kan nemlig let komme til Afrika ved at besøg Holstebro Kunstmuseums store og spændende samling af afrikanske masker, anefigurer, fetischer, stole og andre spændende ting fra det store kontinent syd for Middelhavet.

Peter Haarby vil bl.a. fortælle om Asanternes hellige stol og deres meget fine vægtlodder, som de brugte til at veje guldstøv med, når de skulle handle. Og han vil fortælle om de smukke glas-perler, som blev fremstillet i Venedig og eksporteret til Afrika, hvor de blev brugt som smykker. Og selvfølgelig om maskerne og den måde, de blev brugt på, når der var fest i de afrikanske landsbyer.

Der gemmer sig mange gode historier i Holstebro Kunstmuseums afrikanske samling, og det er nogle af dem, Kunstformidler Peter Haarby vil fortælle i skolernes vinterferie.

Omvisningerne finder sted fra mandag den 13. og til fredag den 17. februar kl. 14.00, og de va-rer ca. 1 time. Det er gratis at deltage i omvisningen og voksne, der kommer sammen med børn, har også gratis adgang til museet.