15. februar 2006 kl. 19:30 Det gyldne snits mangfoldighed 2

Kunst og matematik er populært. I hvert fald hvis man skal dømme efter tilstrømningen til Hol-stebro Kunstmuseums første foredrag om ”Det Gyldne Snit” med cand. scient Carsten Cramon. Hele 95 havde valgt at bruge sidste onsdag aften på at høre om matematikkens kunstneriske sider.

Næste foredrag I rækken om kunst og matematik afvikles onsdag den 15. februar kl. 19.30. Her vil Carsten Cramon fortsætte sin fortælling om matematikkens musiske sider. Hvor første foredrag fokuserede på matematikken bag ”Det Gyldne Snit”, vil Carsten Cramon i det andet fore-drag se på, hvordan kunstnere gennem tiderne har brugt ”Det Gyldne Snit”.

Eksemplerne vil primært komme fra arkitekturen og billedkunsten. Men også digtere og kompo-nister har benyttet sig af den systematik matematikken tilbyder. Et vigtigt værk i foredraget vil være Boticellis ”Venus fødsel”, som Carsten Cramon vil bruge som eksempel på, hvordan en kunstner bruger matematik i opbygningen af et kunstværk.

Carsten Cramons tese er, at når kunstnere vælger at bruge matematikken, er det for ikke at væ-re overladt til tilfældet. Matematikken – og specielt ”Det Gyldne Snit” – er både systematiske og rummer aspekter af uendeligheden i sig. Når man som kunstner derfor vælger af bruge dette princip i sin kunst, kan man komme ud over det personlige og række ud efter evigheden.

Carsten Cramon er en spændende og levende foredragsholder, der krydrer sine foredrag med små anekdoter. Derfor er foredragene ikke kun for fagfolk eller matematikfreaks. Alle kan være med og få noget ud af foredraget.