29. marts 2006 kl. 19:30 Mød Ellen Hyllemose

Ellens Villa – det er titlen på Holstebro Kunstmuseums udstilling med modtageren af Astrid Noacks legat Ellen Hyllemose. Og onsdag den 29. marts præsenterer kunstneren selv sin udstilling ved et arrangement, der starter på Holstebro Kunstmuseum kl. 19.30.

Ellen Hyllemose er efterspurgt for tiden. Med udstillinger på Trapholt i Kolding, i Århus Kunstbygning og på Holstebro Kunstmuseum er hun én af tidens mest profilerede kunstnere. Og det er der god grund til. Hun laver nemlig kunst, der – som al god kunst – undrer og udfordrer os.

Først og fremmest bliver vi udfordret på vores måde at kategorisere kunst på. For det kan godt være svært at finde ud af om Ellen Hyllemose laver malerier eller skulpturer – eller noget helt andet. De placerer sig midt i mellem de kategorier vi er vant til.

Vi udfordres også mht. hvilke materialer, der er ”kunstneriske”. Der er de ”rigtige” materialer som bronze, marmor og olie på lærred. Men Ellen Hyllemose bruger badedragtstof, gamle elledninger, madrasser og ubehandlede møbelplader. Materialer, vi slet ikke er vant til at se i kunstneriske sammenhængen.

Og endeligt udfordres vi, fordi vi bliver i tvivl om, hvad vi skal se efter i Ellen Hyllemoses værker. Værkerne består ofte af store, farvestrålende poser syet i elastisk stof. Men er det posen i sig selv eller måske det der er inden i – som vi kun delvist aner bag stoffet – der er det vigtigste? Og sådan forholder det sig også med hendes billeder: pladerne, som hun maler på, er delvist dækket af en pose af stærk farvet, elastisk stof, som gør at vi bliver i tvivl, om det er stoffet, eller det det skjuler, der er kunstværket.

Der er mange ting på færde i Ellen Hyllemoses værker. De forvirrer, fordi de ikke passer til vores normale forestillinger om hvad der er kunst. Og det gør dem spændende, og gør det spændende at høre, hvad Ellen Hyllemose selv har at fortælle om sine værker.

Og det bliver altså mulighed for at høre onsdag den 29. marts kl. 19.30, når Ellen Hyllemose besøger Holstebro Kunstmuseum og fortæller om sin udstilling. Det er gratis at deltage i omvisningen.