10. april 2006 kl. 19:00 På cykel til kunsten i Holstebro

Det er et sikkert forårstegn, når Holstebro Kunstmuseums kunstformidler Peter Haarby cykler i spidsen for en masse cykelglade og kunstinteresserede mennesker. Og selvom foråret måske i år lader vente lidt på sig, er det alligevel blevet tid til den traditionelle kunstcykeltur, der finder sted mandag den 10. april med afgang fra kunstmuseet kl. 19.00.

Kunstcykelturen vil denne gang koncentrere sig billedhuggeren Erik Heide, der har mange skulpturer rundt omkring i Holstebro. Det er der måske ikke så mange, der har lagt mærke til, men hans skulpturer er heller ikke placeret hverken i midtbyen eller på de mest markante steder i byen. De fleste er placeret enten i tilknytning til virksomheder eller institutioner, eller indgår så naturligt i omgivelserne, så man næsten ikke lægger mærke til dem.

Men det vil kunstformidler Peter Haarby råde bod på, ved cykelturen, der bl.a. går forbi Birns Jernstøberier, Nørrelandskirken og Holstebro Sygehus. Turen starter med at besøge et af Erik Heides kunstværker, som man ikke normalt har mulighed for at besøge, men hvilket forbliver en hemmelighed frem til den aktuelle aften.

Turen er på ca. 12 km. Der cykles i et roligt og afslappet tempo, hvor alle kan være med. Turen begynder på Kunstmuseets parkeringsplads, og slutter ved Holstebro Sygehus, og varer ca. 2 timer.