15. maj 2006 kl. 19:00 Vi løber til kunsten i Holstebro

I Holstebro er der mange, spændende kunstværker. Og mandag den 15. maj kl. 19.00 er der mulighed for at få noget at vide om dem ved den omvisning, som Holstebro Kunstmuseums kunstformidler Peter Haarby arrangerer. Dog skal man lige være opmærksom på, at omstændighederne omkring omvisningen er lidt specielle: den foregår nemlig i løb.

Det er Holstebro Kunstmuseum, der i samarbejde med Dagbladet Holstebro-Struers Avismaraton, for 3. gang arrangerer denne anderledes form for kunstformidling, hvor man både kan være med for hyggens skyld, eller fordi man er inde i de sidste forberedelser til maratonløbet i Stockholm, der finder sted den 3. juni.

Når Holstebros mange motionister løber på byens veje og stier, kan de ikke undgå, at komme forbi nogle af byens skulpturer og udsmykninger. Og selvom benene gør ondt, og sveden løber ned i øjnene, lægger mange alligevel mærke til, hvad det er de løber forbi, og undrer sig måske over, hvad det egentlig er.

Ved kunstløbeturen vil kunstformidler Peter Haarby – selv ivrig løber med 3 maratonløb i benene – løbe i spidsen og undervejs fortæller historierne bag nogle af byens kunstværker. Så får man en helt ny oplevelse, når man næste gang man løber forbi byens kunstværker.

Udgangspunkt for løbeturen er Dagbladets parkeringsplads på Lægaardvej. Første stop er Erik Heides ”To brødre” på Sygehusets parkeringsplads. Herfra går det videre til Bjørn Nørgaards ”Borgerne fra Holstebro” på Nørreport. Næste stop er den gamle svømmehal på Døesvej, med Helge Bertrams spændende udsmykning fra 1972. Via stisystemerne løbes der til Storetorv, hvor Peter Haarby vil fortælle om Sten Lykke Madsens springvand og videre til Adam Fischers ”Pige der spejler sig”. Sidste stop bliver Frithioff Johansens ”Kaostempel” ved TV MidtVest.

Løberuten er en kombination af længere strækninger på mellem 2 og 3 km., og korte spurtstrækninger. Ruten har også indlagt bakke- eller trappetræning. Og da alle ikke løber lige stærkt, er der mellem de enkelte kunstværker lavet 2 ruter – en kort og en lang – så der er en chance for, at hurtigløberne og de mere langsomme, kommer nogen-lunde samtidigt frem. Den korte er i alt ca. 9,5 km, og den lange er på ca. 12 km. I den langsomme gruppe løbes der i et roligt og afslappet tempo, så alle kan følge med.

Kunstløbeturen er åben for alle, der har lyst til at deltage i en anderledes løbetur. Der er ingen tilmelding, og det er gratis at deltage. Man møder op lidt før kl. 19.00 ved Dagbladet på Lægaardvej og løber med. Og efter løbeturen er der Avismaratons klassiske grønne saftevand til alle.