15. oktober 2006 kl.19:30 Bali - et rejseforedrag

Onsdag den 11. oktober kl. 19.30 indleder Holstebro Kunstmuseum sin foredragssæson med et foredrag om den indonesiske ø Bali. Det er Elin og Henning Ranum fra Vejen, der vil fortælle om deres oplevelser på øen, der er blevet beskrevet som det jordiske paradis.

Elin og Henning Ranum rejste første gang til Bali i 1995, hvor de boede og opholdt sig i 4 måneder. Siden har de besøgt øen flere gange, og i dag har de et indgående kendskab til balinesisk kultur, religion og dagligliv.

Under deres første ophold på øen flyttede kort tid efter deres ankomst væk fra turistområderne, og boede hos en lokal familie. Her fik de et indgående kendskab til den hinduistiske befolknings levevis, kultur og religiøse ritualer. Henning Ranum fik også mulighed for at gå i lære hos en træskærer, og lærte her de ældgamle teknikker, som balineserne brugte – og stadig bruger – når udsmykker deres boliger og templer.

Ved foredraget vil Elin og Henning Ranum vise nogle af de mange lysbilleder, de har taget på Bali, og vise nogle af de spændende ting, de har taget med hjem fra øen.

Når Holstebro Kunstmuseum arrangerer et rejseforedrag om Bali, skyldes det, at museet har en omfat-tende samling af balinesisk træskærerkunst. Det er en samling, som malerne Agnete Therkildsen og Ejler Bille samlede på deres rejser til Bali. I sommers blev denne samling nyopstillet i museets sidebygning. Det er for at sætte fokus på denne samling, foredraget arrangeres.

Elin og Henning Ranum har også besøgt byen Ubud, hvor Agnete Therkildsen og Ejler Bille opholdt sig når de var på Bali, og de har besøgt nogle af de moderne balinesiske kunstnere, som Bille og Therkildsen havde kontakt med.

Foredraget finder sted onsdag den 11.10. kl. 19.30. Døren åbnes kl. 19.00, hvor der vil være mulighed for at se nogle af de effekter, Elin og Henning Ranum har haft med fra Bali. Der er mulighed for at købe en kop kaffe i pausen. Det er gratis at overvære i foredraget.