Åbningstider

1. oktober - 31. marts  
Tirsdag - fredag kl. 12-16
Weekend kl. 11-17
Mandag (ikke helligdage) Lukket
   

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

2006

16. - 20. oktober 2006 - hver dag kl. 13:00 - 15:00 Farve, lys & kunst - efterårsferie for børn

Holstebro Kunstmuseum sætter kulør på efterårsferien

Hvor mange farver findes der? Hvad er farve egentlig? Og hvorfor kan vi se farver? Hvilke egenskaber har farver? Hvad sker der, når vi blander farver? Og hvordan er sammenhængen mellem lys og farve?

Det – og mange andre spørgsmål om farver – kan børn, unge og voksne få svar på i Farvelaboratoriet, der åbner på Holstebro Kunstmuseum fredag den 13. oktober. Og i skolernes efterårsferie vil der være eksperimenter og aktiviteter, der fortæller om farve og lys. Alle hverdage kl. 13 og 15 vil kunstformidler Peter Haarby løfte sløret for dagens farve, og man vil kunne lave sin egen farvesnurretop, som man kan bruge til eksperimenter med farveblanding.

Som i et rigtigt laboratorium skal man i farvelaboratoriet ”gøre noget”, for at få noget at vide. Ved at aktivere farvelaboratoriets opstillinger, afsløres sammenhængen mellem lys og farve. Der er prismer som på samme måde som regnbuen bryder lyset i dets forskellige bestanddele. Og der er farvede papskiver, hvor farverne blandes, når de drejes hurtigt rundt. I farverummet, hvor væggene er oplyst af farvet lys, kan man danne farvede skygger, og i et særligt rum kan man opleve hvordan man ville se ud, hvis vores sol lyste grønt i stedet for hvidt.

Der er i alt 9 eksperimenter i farvelaboratoriet, der demonstrerer sammenhængen mellem farve og lys, og man er velkommen til at afprøve dem alle.

Farve er også et af kunstnernes vigtigste materialer og udtryksmidler. Og i forbindelse med farveeksperimentariet indgår der en ophængning med malerier af Albert Mertz. Han var meget optaget af farven som farve og hvordan den påvirkede vores sanser og måde at se på. Museet har også lånt tre værker af Viera Collaro og Niels Nedergaard fra Trapholt i Kolding. Billederne er fra serien ”1000 farver”, der tog udgangspunkt i Alfred Hickthiers farveteori fra 1952, hvor de tre farver gul, cyan og magenta blandes med hinanden til 1000 kombinationer.

I forbindelse med farvelaboratoriet kan man komme til at eksperimentere med 2 af Kunstmuseets værker. Ikke bogstaveligt selvfølgeligt. Men Holstebro Kunstmuseum har fået fremstillet puslespil i 1:1 med udgangspunkt i 2 af museets Albert Mertz’ malerier. Og vha. disse puslespil har man muligheden for at eksperimenterer med maleriets farvesammensætningen, og se hvad det gør ved billederne.
Tilbage